Zaterdag 24 maart: Laken met de ondergrondse gaanderijen

 
Op zaterdag 24 maart, 10.30 uur, bezoeken we het kerkhof van Laken onder de kundige leiding van ons lid Stefan Van Camp. Deze keer zal Stefan veel aandacht besteden aan de catacomben, de ondergrondse gaanderijen, die na een grondige restauratie terug te bezichtigen zijn. We zullen zeker stilstaan bij Emile Bockstael, de man die als schepen van Openbare Werken het plan opvat tot de bouw van de ondergrondse galerijen bij grootwarenhuisgigant François Vaxelaire en uiteraard bij Joseph Poelaert, architect van het Brusselse justitiepaleis, de Congreskolom en de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken. Bovengronds een open grafkapel, verwijzend naar het ingangsportaal van het Justitiepaleis en ondergronds een grafkelder voor tien familieleden. Ondergronds een pracht van een grafmonument: Bortier.
 
Adres: Onze-Lieve-Vrouwvoorplein, 1020 Brussel.
 
Inschrijvingen dienen te gebeuren via Jacques Buermans: jacques.buerman[email protected] Telefoon: 03/829 16 03. € 5 voor leden vzw Grafzerkje, € 9 voor niet-leden, betaling ter plaatse.
 

Inschrijvingen dienen te gebeuren via Jacques Buermans: [email protected] Telefoon: 03/829 16 03. € 5 voor leden vzw Grafzerkje, € 9 voor niet-leden, betaling ter plaatse.
 

Rondleidingen

Funeraire reizen

Momenteel staan er geen funeraire reizen op de agenda.

Funeraire agenda